Automaatbak spoelen en reinigen

//Automaatbak spoelen en reinigen
Automaatbak spoelen en reinigen 2018-06-11T14:51:07+00:00

De fabrikant en uw dealer zeggen dat bij een longlife automatische versnellingsbak de olie nooit vervangen hoeft te worden, maar juist door vervuiling van de automaatolie (bijvoorbeeld door slijtage) kunnen de oliekanalen verstopt raken en de lammelen vervuilen.

Zelfs bij lagere kilometerstanden komt het al vaak voor. De olie is dusdanig vervuild dat oliekanalen dichtslippen en lamellen vervuilen. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaat vernieuwd, gereviseerd of anderszins reparaties behoeft met als gevolg een rekening van duizenden Euros.

Wat is het verschil tussen alleen de automatische versnellingsbak olie vervangen en het statisch doorspoelen en reinigen hiervan?

1. Het grootste verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie er enkele liters olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achterblijven.
Alleen door met lopende motor de automaatbak (statisch) op druk, met schone olie door te spoelen (met behulp van een speciale machine), zijn die liters te vervangen. Deze machine zorgt er dus voor dat overal in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar vervuilde olie wordt vervangen door nieuwe olie.

2. Het reinigen van een automaat gebeurt met een speciale machine en een gepatenteerde reiniger. Deze reiniger bewerkstelligt dat alle aanslag, sludge en andere vervuilingen met lopende motor en machine oplossen/losweken.Doordat de reiniger rondgepompt wordt, wordt alle verontreiniging afgevoerd.

3. Wij verversen dus niet 2 maal de olie om zo maar te hopen dat de oude olie en aanslag eruit is, maar spoelen deze met lopende motor door. Dit maakt dat uw automaat van binnen weer als nieuw is, weer schakelt zoals het hoort, en weer ca. 90.000km mee kan.

Wat zult u merken van de reiniging/spoeling van de automaat?

Het reinigen en spoelen van de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar behoord tot onderhoud van de auto en moet men voornamelijk zien als een voorzorgsmaatregel om problemen te voorkomen. Wij hebben wel bij diverse klanten slecht schakelende of zelf niet schakelende automaatbakken een nieuw leven in kunnen blazen door het reinigen en spoelen. Op dat laatste kunnen wij echter helaas geen 100% garantie geven.

1. Als uw automaat goed schakelt en geen problemen heeft, weet u nu zeker dat deze weer geheel vrij is van vervuiling en de komende tienduizenden kilometers weer goed zal functioneren. De levensduur van een zeer belangrijk (en kostbaar) onderdeel van uw auto is aanmerkelijk verlengd.

2. Bij Mercedes; bijvoorbeeld hebben wij de volgende problemen al opgelost middels ons specialisme: klappen in versnellingen, overmatig slippen bij schakelen of accellereren, stoten, vertraagd oppakken bij overschakelen, bonken bij het in de versnelling zetten en zelfs noodloop meldingen.

3.Bij BMW; schommelen van toerental bij rustig rijgedrag bij koude motor (zie video voor en na reiniging/spoelen), klappen in versnelling bij kickdown, trillen bij lage toerentallen (vooral wanneer de bakolie koud is).

4.Bij Volvo; slippen, het niet willen opschakelen, bij vollast bij laag toerental trillen, noodloop bij kickdown, bonken met schakelen in versnellingen.

Waarom reinigen?

Om te voorkomen dat nadat uw automaat is afgevuld met nieuwe olie vastzittend vuil losweekt en rond gaat zweven in uw automaat en wederom voor problemen gaat zorgen is het verstandig deze te reiningen. Wij zorgen er voor dat, voordat de nieuwe olie erin gaat, alle sludge en vastzittende vervuilingen zijn verwijderd dankzij eenspeciale reiniging. Alleen zo wordt al het vastzittende vuil verwijderd en komen vastzittende kleppen en verstopte oliekanalen weer vrij!

Cookies

De cookies zijn noodzakelijk om de website goed draaiende te houden.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen